- Гречка 1 стак.
- Вода 2 стак.
- Свинина 500 гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Рослинна олія 20 гр
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
Гречана каша з м'ясом у мультиварці
Простий рецепт швидкої та ситної вечері на кожен день! Гречана каша з м'ясом у мультиварці пропарюється настільки добре, що стає дуже ніжною та розсипчастою. Її із задоволенням їдять діти. Можете доповнити її будь-яким іншим соусом на свій смак!

45 хв. Порції: 4 162 Кк
Приготування рецепту
Як зробити гречану кашу з м'ясом у мультиварці? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Для приготування можна використовувати будь-який вид м'яса. Це може бути свинина, яловичина, курка або баранина. Я буду готувати зі свинини.
М'ясо обполосніть у проточній воді та наріжте невеликими кубиками.
Мультиварку увімкніть на режим смаження і дочекайтеся поки вона розігріється. У чашу мультиварки налийте трохи рослинної олії та викладіть нарізане м'ясо. обсмажуйте м'ясо 8-10 хвилин, щоб воно почало підрум'янюватися. Кришку закривати не треба.
Цибулю та моркву очистіть від шкірки й обполосніть від забруднень. Натріть моркву на крупній тертці, а цибулю дрібно наріжте. Викладіть цибулю та моркву до м'яса, перемішайте й обсмажуйте все разом ще кілька хвилин. Під час смаження від овочів з'явиться характерний аромат.
Гречку кілька разів промийте в холодній воді. Потім усю воду злийте.
Перекладіть промиту гречку в чашу мультиварки до м'яса та залийте гарячою водою. За смаком додайте сіль і спеції. Усе перемішайте та закрийте кришку мультиварки. Переведіть її на режим тушкування на 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся за своєю мультиваркою.
За вказаний час загляньте в чашу і перевірте наявність води. Гречка збільшиться в розмірі та вбере в себе всю воду. Якщо ще трохи води залишилося, то продовжте приготування ще хвилин на 5-10.
Готову гречану кашу з м'ясом перемішайте, розкладіть по тарілках і подавайте до столу в гарячому вигляді. Чудовим доповненням буде салат зі свіжих овочів. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 24.12.2023