- Свинина 800 гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Білий хліб 100 гр
- Яйця 6 шт.
- Твердий сир 100 гр
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
- Рослинна олія 10 гр
Гнізда із фаршу з сиром у духовці
Красива, проста і смачна м'ясна друга страва на вечерю! Гнізда з фаршу з сиром у духовці за цим рецептом мають дуже цікавий та ефектний вигляд, тому їх можна з легкістю приготувати для святкового столу! Та й для сімейного обіду вони цілком підійдуть.

60 хв. Порції: 6 220 Кк
Приготування рецепту
Як зробити гнізда з фаршу з сиром у духовці? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Для приготування можна використовувати будь-який вид м'яса. Я готуватиму гнізда зі свинини. Сир беріть будь-який на свій смак.
М'ясо наріжте на шматочки та прокрутіть через м'ясорубку, перетворивши його на фарш. Готовий фарш помістіть у простору чашу.
Слідом пропустіть через м'ясорубку хліб, розмочений у воді або молоці. А також цибулю та моркву. Додайте це все в чашу до фаршу.
У м'ясну масу за смаком підсипте сіль і спеції. Усі інгредієнти добре перемішайте між собою. М'ясну масу відбийте об дно чаші, щоб вона стала щільнішою. Завдяки відбиванню гніздечка не будуть розвалюватися під час запікання.
Для запікання беріть будь-яку жароміцну форму. Я готуватиму в керамічній. Дно та боки форми змастіть рослинною олією. З м'ясної маси скачайте кульки та викладіть у підготовлену форму.
У центрі кожної кульки зробіть заглиблення і на дно викладіть тертий сир. Поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
Потім витягніть форму з духовки. У кожне гніздечко розбийте по одному яйцю. Трохи зверху підсоліть. Якщо яйця великі, то можна не додавати частину білка. Поверніть форму в духовку ще на 20 хвилин.
Готові гніздечка стануть апетитного кольору і будуть дуже смачно пахнути. Вийміть форму з духовки, розкладіть гніздечка по тарілках і подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 11.02.2024