- Червона риба (будь-яка, у мене форель) 600 гр
- Картопля (4-5 середніх) 500 гр
- Морква (1 невелика) 100 гр
- Помідори (1 середній або кілька черрі) 100 гр
- Лимон 0.5 шт.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Спеції сухі за смаком
- Сіль за смаком
Червона риба з картоплею в духовці
Соковита, ніжна - гарнір і друге в одній страві та без клопоту! Червона риба з картоплею в духовці виручить вас, коли треба буде швидко приготувати смачну та ситну вечерю. За рахунок того, що картопля попередньо відварюється, страва запікається швидше. Тому риба залишається ніжною і соковитою.

60 хв. Порції: 3 138 Кк
Приготування рецепту
Як запекти червону рибу з картоплею в духовці? Підготуйте продукти. Риба підійде будь-яка червона - лосось, горбуша, форель, як у мене. Крім картоплі, моркви і помідорів ви можете взяти й інші овочі - цибулю, болгарський перець, стручкову квасолю. Спеції беріть за смаком.
Очищену картоплю наріжте часточками, складіть у сотейник і залийте окропом. Поставте її на плиту і варіть близько 15 хвилин, до напівготовності. У процесі варіння додайте сіль.
Поки картопля вариться, приготуйте інші інгредієнти. У рослинну олію додайте сіль і спеції. Перемішайте.
Обмажте сумішшю, що вийшла, шматочки риби. Я попередньо нарізав тушку на стейки.
Помідор наріжте на часточки, чері - на половинки.
Моркву - кружечками. Увімкніть духовку розігріватися на 180°С.
Візьміть відповідну форму для запікання. Дно змастіть краплею рослинної олії. Викладіть першим шаром помідори та моркву.
З напівготової картоплі злийте воду. Викладіть її другим шаром.
На картоплю розкладіть шматочки риби. Збризніть страву зверху лимонним соком.
Накрийте форму фольгою. Поставте її запікатися в духовку на 30-40 хвилин. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки та розміру шматків риби, що запікаються.
Потім зніміть із форми фольгу і відправте її знову в духовку на 10 хвилин, щоб верх трохи зарум'янився.
Подавайте запечену червону рибу з картоплею до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 07.04.2024