- Банани 1 шт.
- Яйця 1 шт.
- Молоко 2 стол.л.
- Мед 1 стол.л.
- Пшеничне борошно 4 стол.л.
- Розпушувач 0.5 чайн.л.
Кекс з бананом у мікрохвильовій печі
Ароматний, ніжний, швидкий, до чаю чи кави! Кекс з бананом у мікрохвильовій печі буде готовий через 10 хвилин, його легко робити в будь-яких умовах — на роботі, в офісі, в гуртожитку. Продуктів знадобиться зовсім небагато, а для замішування тіста підійде звичайна вилка.

10 хв. Порції: 1 169 Кк
Приготування рецепту
Як зробити кекс з бананом у мікрохвильовій печі? Підготуйте продукти. Банан візьміть максимально стиглий, краще навіть перестиглий - він м'якший і ароматніший. Замість меду ви можете покласти звичайний цукор, його кількість беріть до смаку.
Готувати тісто для кексу ви можете одразу в тій чашчі, в який плануєте його випікати. Беріть великий обсяг, оскільки кекс сильно піднімається і може втекти. Я замішую в іншому посуді. Банан очистіть та поламайте на невеликі шматочки. Розімніть його вилкою до стану пюре. Якщо залишатимуться шматочки, не страшно — кекс вийде цікавіше.
Додайте до банана яйце. Розмішайте банан із яйцем.
Влийте молоко, додайте мед. Якщо у вас густий зацукрований мед, то трохи прогрійте його в мікрохвильовій печі, він стане рідше. Перемішайте.
Борошно змішайте з розпушувачем. Порціями всипте борошно в тісто, розмішуючи після кожної до зникнення грудочок. Тісто має стати як текуча сметана, не робіть його густішим - кекс вийде сухим.
Перелийте тісто в кухоль. Його виходить досить багато, у мене обсяг 370мл. Можете взяти дві маленькі. З вузькогорлих тісто може вилитися при випіканні, наливайте на 2/3 об'єму.
Готуйте кекс в мікрохвильовій печі при потужності 800Вт 2-4 хвилини або більше (орієнтуйтеся на свою мікрохвильову піч). Готовність перевірте дерев'яною шпажкою - вона вийде сухою із серединки.
Подавайте кекс до столу, можете присипати цукровою пудрою. Смачного!
Майте на увазі, що мікрохвильові печі працюють не однаково. Час приготування та рекомендована потужність можуть відрізнятися від заявлених у рецепті.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 02.02.2023