- Яловичина (стейк) 600 гр
- Оливкова олія 4 стол.л.
- Соєвий соус 2 стол.л.
- Часник 2 зубч.
- М'ята за смаком
- Чебрець за смаком
- Петрушка за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Яловичий стейк на сковороді маринований
Вишуканий неповторний смак, справжній делікатес! Яловичий стейк на сковороді, попередньо маринований, підкорить серце кожного. М'ята, додана в маринад, підкреслює ніжний смак м'яса. Ця страва для справжніх гурманів і поціновувачів смачної їжі. Подавайте її зі свіжими овочами!

80 хв. Порції: 2 223 Кк
Приготування рецепту
Як посмажити маринований яловичий стейк на сковороді? Підготуйте всі продукти, які знадобляться для рецепта. Використовуйте яловичу вирізку або стейки, такі як рибай, стриплойн, філе-міньйон, шатобріан, рибай на кістці тощо. Набір трав можна відрегулювати на свій смак і додати кілька гілочок розмарину або базиліка. Також допустимо взяти суміш сухих трав.
Підготуйте маринад. У чашу блендера влийте олію або оливкову олію та соєвий соус.
Зелень обполосніть і обсушіть паперовими серветками, щоб прибрати залишки води. Відправте чебрець, петрушку і листочки м'яти в чашу. Я використовував дві невеликі гілочки м'яти, якщо використовувати м'яти більше, то в готовій страві вона витіснить смак м'яса, тому візьміть м'яти не надто багато.
Часник очистіть і обполосніть. 1 великого або 2-3 дрібних зубчиків буде достатньо. Наріжте часник крупно і відправте до всіх компонентів. Посоліть за смаком, але врахуйте, що соєвий соус солоний сам по собі. Додайте мелені перці й улюблені спеції.
Збийте все до однорідного стану.
Обмажте стейки отриманим маринадом. Масажними рухами втирайте ароматну суміш по всій поверхні м'яса. Відправте яловичину в харчовий пакет і залиште за кімнатної температури на 30-60 хвилин. За цей час стейки наситяться ароматами спецій і трав. Можна м'ясо відправити в холодильник на кілька годин для маринування.
Сковороду з товстим дном добре розігрійте. Відправте мариновані стейки обсмажуватися. На середньому вогні готуйте без кришки від чотирьох до семи хвилин . Час обсмажування залежить від товщини стейків і від того, наскільки просмажене м'ясо ви хочете отримати в результаті. Я готував близько 4х-5ти хвилин. Переверніть м'ясо і смажте ще 4-7 хвилини.
Готову яловичину викладіть на тарілку.
Накрийте кришкою або фольгою і дайте відпочити приблизно 10 хвилин.
Готово, можна подавати! Запропонуйте до стейків свіжі овочі, салати та соуси.
Готувати стейки можна на сковороді-гриль або на мангалі. Смажена на вугіллі яловичина виходить особливо смачною і соковитою.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.01.2024