- Картопля 500 гр
- Цибуля 1 шт.
- Бульйон (курячий, овочевий) 500 мл
- Вода 200 мл
- Вершки (будь-якої жирності) 150 мл
- Твердий сир 70 гр
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Суп пюре з вершками із картоплі
Ніхто за столом не відмовиться від такої першої страви! Суп пюре з вершками з картоплі виходить неймовірно ніжним, але при цьому в ньому присутня терпка нотка завдяки додаванню сиру. Подають такий суп із грінками або сухариками, а варять як на воді, так і на бульйоні.

40 хв. Порції: 4 81 Кк
Приготування рецепту
Як зварити картопляний суп пюре з сиром і вершками? Підготуйте продукти. Картоплю візьміть якомога більше сортів, що розварюються. Бульйон підійде курячий або овочевий, можете навіть взяти бульйонний кубик і розвести його водою (як це зробила я). Або ж варити суп тільки на воді. Загальну кількість рідини регулюйте залежно від бажаної консистенції супу.
Картоплю очистіть і складіть у сотейник або каструлю з товстим дном. Дуже великі бульби розріжте, але сильно не подрібнюйте. Покладіть до картоплі очищену цілу цибулину. Влийте в каструлю гарячі бульйон і воду. Рідина має повністю закрити картоплю.
Поставте сотейник на плиту, вогонь зробіть середнім. Дочекайтеся закипання, нагрів зменшіть. Варіть картоплю до готовності 25-30 хвилин. Точний час залежатиме від сорту та кількості картоплі. Готова картопля легко протикається ножем.
Поки картопля вариться, натріть на середній тертці сир.
Дістаньте і викиньте цибулину. Акуратно злийте картопляний відвар в окрему чашку. Залиште його зовсім небагато в каструлі - так вам легше буде пробивати картоплю в пюре і при цьому не буде багато бризок. Пробийте картоплю в однорідне пюре за допомогою занурювального блендера. Якщо у вас його немає, то просто гарненько розімніть картоплю товкачем.
Влийте в отримане пюре злитий картопляний відвар. Ось зараз ви можете відрегулювати густоту супу кількістю відвару, що вливається. Врахуйте тільки, що в суп будуть ще додаватися вершки. Знову поставте сотейник на вогонь. Влийте вершки та всипте натертий сир. Посоліть суп за смаком. Дочекайтеся закипання та повного розплавлення сиру.
Подавайте суп гарячим, із грінками або сухариками. Я посипав його паприкою. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 15.02.2024