Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Піца зі страчателлою

Незвичайна, соковита, на м'якому дріжджовому тісті. Смачно! Піца зі страчателлою урізноманітнює ваше звичне меню. Такої піци ви ще не куштували. Ніжний вершковий сир страчателла немов створений для подібної випічки. Спробувавши цю піцу, захочеться зробити її ще не раз.

Піца зі страчателлою

100 хв. Порції: 4 197 Кк


  1. Пшеничне борошно 175 гр
  2. Молоко 125 мл
  3. Сухі дріжджі 5 гр
  4. Оливкова олія 2 стол.л.
  5. Цукор 1 чайн.л.
  6. Сіль (щіпка) 1 гр
  7. Помідори 200 гр
  8. Страчателла 150 гр
  9. Моцарелла 50 гр
  10. Оливки (без кісточок) 50 гр
  11. Томатний соус 2 стол.л.
  12. Рукола 20 гр
  13. Базилік 15 гр


Приготування рецепту

  1. Як зробити піцу зі страчателлою? Підготуйте інгредієнти для тіста. Борошно беріть вищого ґатунку. Рослинна олія підійде будь-яка. У мене оливкова. Перед тим, як купувати дріжджі, почитайте інструкцію. Нам потрібні дріжджі, які відразу змішуються з борошном. Це тісто підійде також для приготування пиріжків і пирогів.

  2. У миску просійте борошно. Додайте цукор, сіль і сухі дріжджі. Влийте тепле молоко, нагріте до температури 37-40℃ і перемішайте тісто. У процесі замішування влийте оливкову олію. Замісіть однорідне м'яке нелипке тісто, за необхідності підсипаючи борошно, що залишилося.

  3. Залежно від якості борошна його може знадобитися трохи більше або трохи менше. Якщо тісто все ще липне, а борошна потрібно ще більше, ніж за рецептом, краще не забивайте тісто борошном, інакше в готовому вигляді тісто вийде надто щільним і несмачним. Нехай воно залишиться злегка липким. Липкість зникне під час підйому і розкачування тіста.

  4. Накрийте миску рушником і залиште тісто підходити в теплі на 1 годину. Я ставлю в злегка теплу духовку. У ній тісто піднімається дуже добре. Приблизно за півгодини до початку приготування увімкніть духовку на 200 градусів.

  5. Тепер зробіть начинку. Для соусу я взяв готовий магазинний томатний соус для піци. За бажанням можете зробити такий соус самостійно: збийте в блендері очищені від шкірки помідори з сіллю, перцем і орегано.

  6. Помідори вимийте та наріжте кружечками.

  7. Моцарелу наріжте невеликими скибочками. Для цього рецепта можна використовувати розсільну моцарелу або моцарелу для піци, а також будь-який сир на ваш смак, який добре плавиться.

  8. Тісто, що підійшло, розкатайте і розподіліть по формі для піци (Ø близько 30 см). Зверху змастіть поверхню тіста томатним соусом.

  9. Поверх соусу розподіліть помідори, моцарелу, страчателлу й оливки. Поставте піцу в розігріту до 200°С духовку і випікайте 10-15 хвилин до готовності. Час і температура вказані приблизно, орієнтуйтеся на особливості роботи вашої техніки.

  10. Готову піцу посипте свіжою руколою, базиліком і подайте до столу. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 17.03.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com