- Пшеничне борошно 175 гр
- Молоко 125 мл
- Сухі дріжджі 5 гр
- Оливкова олія 2 стол.л.
- Цукор 1 чайн.л.
- Сіль (щіпка) 1 гр
- Помідори 200 гр
- Страчателла 150 гр
- Моцарелла 50 гр
- Оливки (без кісточок) 50 гр
- Томатний соус 2 стол.л.
- Рукола 20 гр
- Базилік 15 гр
Піца зі страчателлою
Незвичайна, соковита, на м'якому дріжджовому тісті. Смачно! Піца зі страчателлою урізноманітнює ваше звичне меню. Такої піци ви ще не куштували. Ніжний вершковий сир страчателла немов створений для подібної випічки. Спробувавши цю піцу, захочеться зробити її ще не раз.

100 хв. Порції: 4 197 Кк
Приготування рецепту
Як зробити піцу зі страчателлою? Підготуйте інгредієнти для тіста. Борошно беріть вищого ґатунку. Рослинна олія підійде будь-яка. У мене оливкова. Перед тим, як купувати дріжджі, почитайте інструкцію. Нам потрібні дріжджі, які відразу змішуються з борошном. Це тісто підійде також для приготування пиріжків і пирогів.
У миску просійте борошно. Додайте цукор, сіль і сухі дріжджі. Влийте тепле молоко, нагріте до температури 37-40℃ і перемішайте тісто. У процесі замішування влийте оливкову олію. Замісіть однорідне м'яке нелипке тісто, за необхідності підсипаючи борошно, що залишилося.
Залежно від якості борошна його може знадобитися трохи більше або трохи менше. Якщо тісто все ще липне, а борошна потрібно ще більше, ніж за рецептом, краще не забивайте тісто борошном, інакше в готовому вигляді тісто вийде надто щільним і несмачним. Нехай воно залишиться злегка липким. Липкість зникне під час підйому і розкачування тіста.
Накрийте миску рушником і залиште тісто підходити в теплі на 1 годину. Я ставлю в злегка теплу духовку. У ній тісто піднімається дуже добре. Приблизно за півгодини до початку приготування увімкніть духовку на 200 градусів.
Тепер зробіть начинку. Для соусу я взяв готовий магазинний томатний соус для піци. За бажанням можете зробити такий соус самостійно: збийте в блендері очищені від шкірки помідори з сіллю, перцем і орегано.
Помідори вимийте та наріжте кружечками.
Моцарелу наріжте невеликими скибочками. Для цього рецепта можна використовувати розсільну моцарелу або моцарелу для піци, а також будь-який сир на ваш смак, який добре плавиться.
Тісто, що підійшло, розкатайте і розподіліть по формі для піци (Ø близько 30 см). Зверху змастіть поверхню тіста томатним соусом.
Поверх соусу розподіліть помідори, моцарелу, страчателлу й оливки. Поставте піцу в розігріту до 200°С духовку і випікайте 10-15 хвилин до готовності. Час і температура вказані приблизно, орієнтуйтеся на особливості роботи вашої техніки.
Готову піцу посипте свіжою руколою, базиліком і подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 17.03.2024