Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Люля кебаб на шампурах

Непередавано смачні та соковиті - божественне задоволення! Люля кебаб на шампурах на мангалі здивує вас своїм неповторним ароматом і смаком. Можна приготувати їх і на свято, і для сімейної вечері. Сподобається всім без винятку!

Люля кебаб на шампурах

180 хв. Порції: 6 312 Кк


  1. Фарш м'ясний 1500 гр
  2. Болгарський перець 2 шт.
  3. Перець червоний мелений 1 чайн.л.
  4. Мелений коріандр 1 чайн.л.
  5. Перець чорний мелений 1 чайн.л.
  6. Сіль за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зробити люля кебаб із фаршу на шампурах на мангалі? Підготуйте насамперед усі продукти. Я взяв готовий фарш зі свинини. Можна використовувати будь-яке м'ясо або змішати кілька сортів. Якщо у вас пісне м'ясо, то візьміть ще 400-500 грамів сала. Мені подобається люля кебаб із болгарським перцем. Можна і не використовувати перець, але в такому разі замініть його цибулею для соковитості. Пропустіть м'ясо і сало через м'ясорубку і добре все перемішайте.

  2. Щоб люля не розвалювалися під час готування фарш потрібно дуже добре відбити. Для зручності відбивайте м'ясо порційно протягом 7-10 хвилин (доти, доки фарш не перетвориться на одноманітну масу).

  3. Посоліть усе за смаком, додайте мелену паприку та духмяний перець, а також коріандр. Кількість і набір спецій використовуйте на свій смак. Добре все перемішайте.

  4. Червоний болгарський перець вимийте, обсушіть і звільніть від насіння. Натріть перець на крупній тертці. Якщо ви використовуєте цибулю замість болгарського перцю, то дрібно наріжте її ножем.

  5. Ретельно відіжміть натерту масу чистими руками або за допомогою марлі. Перець відправте у фарш, а перцевий сік залиште в окремій мисці. На цьому етапі можна у фарш додати кілька зубків часнику, пропущених через прес.

  6. Знову все добре вимісіть. Оберніть чашу з фаршем харчовою плівкою і відправте в холодильник на 2-3 години. Перцевий сік так само приберіть у холодильник охолодитися.

  7. Шампура вимийте, обполосніть у холодній воді й обов'язково обсушіть серветками. Під час готування люля фарш і шампура мають бути холодними, у цьому разі фарш не розвалиться на шматочки. Щільно притисніть фарш на шампур, формуючи тонку ковбаску. Викладіть люля на вугілля.

  8. Готуйте на сильному жарі від 3 до 7 хвилин, перевертаючи шампури (до утворення апетитної скоринки).

  9. Далі доведіть люля до готовності на середньому жарі.

  10. За допомогою силіконового пензлика змастіть кожну ковбаску перцевим соком.

  11. Залиште на вугіллі ще на 1-2 хвилини.

  12. Зніміть люля-кебаб зі свинини з мангала й одразу ж подавайте до столу.




Кухня - Азербайджанська кухня | Опубліковано: 06.01.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com