- Фарш м'ясний 1500 гр
- Болгарський перець 2 шт.
- Перець червоний мелений 1 чайн.л.
- Мелений коріандр 1 чайн.л.
- Перець чорний мелений 1 чайн.л.
- Сіль за смаком
Люля кебаб на шампурах
Непередавано смачні та соковиті - божественне задоволення! Люля кебаб на шампурах на мангалі здивує вас своїм неповторним ароматом і смаком. Можна приготувати їх і на свято, і для сімейної вечері. Сподобається всім без винятку!

180 хв. Порції: 6 312 Кк
Приготування рецепту
Як зробити люля кебаб із фаршу на шампурах на мангалі? Підготуйте насамперед усі продукти. Я взяв готовий фарш зі свинини. Можна використовувати будь-яке м'ясо або змішати кілька сортів. Якщо у вас пісне м'ясо, то візьміть ще 400-500 грамів сала. Мені подобається люля кебаб із болгарським перцем. Можна і не використовувати перець, але в такому разі замініть його цибулею для соковитості. Пропустіть м'ясо і сало через м'ясорубку і добре все перемішайте.
Щоб люля не розвалювалися під час готування фарш потрібно дуже добре відбити. Для зручності відбивайте м'ясо порційно протягом 7-10 хвилин (доти, доки фарш не перетвориться на одноманітну масу).
Посоліть усе за смаком, додайте мелену паприку та духмяний перець, а також коріандр. Кількість і набір спецій використовуйте на свій смак. Добре все перемішайте.
Червоний болгарський перець вимийте, обсушіть і звільніть від насіння. Натріть перець на крупній тертці. Якщо ви використовуєте цибулю замість болгарського перцю, то дрібно наріжте її ножем.
Ретельно відіжміть натерту масу чистими руками або за допомогою марлі. Перець відправте у фарш, а перцевий сік залиште в окремій мисці. На цьому етапі можна у фарш додати кілька зубків часнику, пропущених через прес.
Знову все добре вимісіть. Оберніть чашу з фаршем харчовою плівкою і відправте в холодильник на 2-3 години. Перцевий сік так само приберіть у холодильник охолодитися.
Шампура вимийте, обполосніть у холодній воді й обов'язково обсушіть серветками. Під час готування люля фарш і шампура мають бути холодними, у цьому разі фарш не розвалиться на шматочки. Щільно притисніть фарш на шампур, формуючи тонку ковбаску. Викладіть люля на вугілля.
Готуйте на сильному жарі від 3 до 7 хвилин, перевертаючи шампури (до утворення апетитної скоринки).
Далі доведіть люля до готовності на середньому жарі.
За допомогою силіконового пензлика змастіть кожну ковбаску перцевим соком.
Залиште на вугіллі ще на 1-2 хвилини.
Зніміть люля-кебаб зі свинини з мангала й одразу ж подавайте до столу.
Кухня - Азербайджанська кухня | Опубліковано: 06.01.2024