- Картопля (велика, 6 шт.) 900 гр
- Рослинна олія 100 мл
- Сіль 1 чайн.л.
- Італійські трави 1 стол.л.
- Перець чорний мелений 0.5 чайн.л.
Картопля в шкірці в духовці
Найсмачніша та найпростіша страва для всієї родини! Картопля в шкірці в духовці запікається з ароматними травами та спеціями. Завдяки борознам на бульбах картопля виходить не тільки смачною, а й ефектною на вигляд. Можна подавати самостійно або на гарнір.

60 хв. Порції: 6 160 Кк
Приготування рецепту
Як зробити картоплю в шкірці в духовці? Дуже просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Для запікання потрібно вибрати правильну картоплю, бо є сорти, які навіть після години в духовці всередині залишаться сирими. У магазині на цінниках не пишуть назви сортів, тому орієнтуйтеся на колір м'якоті: що вона світліша, то більше в ній крохмалю і то швидше картопля приготується.
Картоплю гарненько промийте і ретельно потріть щіткою, щоб прибрати всю землю. Бульби обсушіть. Картоплю краще беріть великого розміру, її зручніше готувати до запікання і вона ефектніше виглядає.
Виделкою по всій довжині кожної картоплини продряпайте борозни, намагаючись робити їх глибшими. Що глибшими будуть борозни, то смачнішою і фактурнішою вийде готова картопля.
Руками втирайте в картоплю сіль, перець і трави. У мене італійські трави в млині разом із морською сіллю, тому додатково сіль я не брав. Можете замінити ці спеції на готову суміш спецій для картоплі.
Картоплю викладіть в один шар у форму для запікання або на невелике деко. Влийте у форму рослинну олію, щоб вона покривала все дно. Рослинна олія підійде будь-яка. У мене соняшникова.
Поставте картоплю в розігріту до 180°С духовку на 20-30 хвилин. Потім акуратно переверніть картоплю запеченою рум'яною стороною догори. Поверніть форму в духовку ще на 10-15 хвилин до появи рум'яної скоринки з іншого боку. Точний час запікання залежить від розміру, сорту картоплин і особливостей вашої духовки. Усередині картопля має стати м'якою.
Готову картоплю одразу ж подайте до столу, доповнивши свіжою зеленню та овочами. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 31.03.2024