Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Картопля в шкірці в духовці

Найсмачніша та найпростіша страва для всієї родини! Картопля в шкірці в духовці запікається з ароматними травами та спеціями. Завдяки борознам на бульбах картопля виходить не тільки смачною, а й ефектною на вигляд. Можна подавати самостійно або на гарнір.

Картопля в шкірці в духовці

60 хв. Порції: 6 160 Кк


  1. Картопля (велика, 6 шт.) 900 гр
  2. Рослинна олія 100 мл
  3. Сіль 1 чайн.л.
  4. Італійські трави 1 стол.л.
  5. Перець чорний мелений 0.5 чайн.л.


Приготування рецепту

  1. Як зробити картоплю в шкірці в духовці? Дуже просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Для запікання потрібно вибрати правильну картоплю, бо є сорти, які навіть після години в духовці всередині залишаться сирими. У магазині на цінниках не пишуть назви сортів, тому орієнтуйтеся на колір м'якоті: що вона світліша, то більше в ній крохмалю і то швидше картопля приготується.

  2. Картоплю гарненько промийте і ретельно потріть щіткою, щоб прибрати всю землю. Бульби обсушіть. Картоплю краще беріть великого розміру, її зручніше готувати до запікання і вона ефектніше виглядає.

  3. Виделкою по всій довжині кожної картоплини продряпайте борозни, намагаючись робити їх глибшими. Що глибшими будуть борозни, то смачнішою і фактурнішою вийде готова картопля.

  4. Руками втирайте в картоплю сіль, перець і трави. У мене італійські трави в млині разом із морською сіллю, тому додатково сіль я не брав. Можете замінити ці спеції на готову суміш спецій для картоплі.

  5. Картоплю викладіть в один шар у форму для запікання або на невелике деко. Влийте у форму рослинну олію, щоб вона покривала все дно. Рослинна олія підійде будь-яка. У мене соняшникова.

  6. Поставте картоплю в розігріту до 180°С духовку на 20-30 хвилин. Потім акуратно переверніть картоплю запеченою рум'яною стороною догори. Поверніть форму в духовку ще на 10-15 хвилин до появи рум'яної скоринки з іншого боку. Точний час запікання залежить від розміру, сорту картоплин і особливостей вашої духовки. Усередині картопля має стати м'якою.

  7. Готову картоплю одразу ж подайте до столу, доповнивши свіжою зеленню та овочами. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 31.03.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com